Project parkeergarage Mariastichting Haarlem

Ledverlichting in parkeergarage te Haarlem – Projectrealisatie: december 2015 –
VVE Mariastichting Haarlem

Voor deze Vereniging van Eigenaars heeft Allinled (begin 2016) de ombouw van de verlichting in de parkeergarage, met 2 niveaus en ca. 500 parkeerplaatsen, verzorgd. Het betrof hier 257 armaturen.
Een grote besparing van ruim 70% op de energiekosten werd bereikt door de bestaande TL armaturen geschikt te maken voor de toepassing van energiezuinige ledbuizen. Hierdoor kon een groot deel van de bestaande hardware behouden blijven en werd aanzienlijk op de kosten bespaard. Dit echter zonder concessies te doen aan de bedrijfszekerheid van de totale verlichtingsinstallatie.
In verband met de aanzienlijk hogere lichtopbrengst van de nieuwe ledbuizen , werd ongeveer 40% van de oude armaturen verwijderd en de overgebleven exemplaren, nu voorzien van ledbuizen met een levensduur van 40.000 branduren, correct uitgelijnd, met als resultaat een egaal en rustgevend lichtbeeld.
Afsluitend zijn ruim 40 nieuwe led-noodarmaturen met batterijpakket geplaatst, waardoor te allen tijde de veiligheid bij stroomuitval is gewaarborgd.